Limburgers gewond bij beklimmen vulkaan: 'Ineens kwamen er rotsblokken omlaag vallen'

Print
Maasbree - Drie mannen uit Maasbree zijn gewond geraakt in Costa Rica. Bij het beklimmen van een vulkaan werden ze geraakt door rotsblokken, die plotseling omlaag vielen.

Clim Muijselaar (27) liep een verschoven ruggenwervel op. Erik Sanders (29) brak zijn arm en sleutelbeen. Beiden liggen nog in het ziekenhuis. Pieter Hoeijmakers (30) hield een armbreuk en beenwond over aan de beklimming van de Arenal. Zijn collega bij ASML in Veldhoven liep een hoofdwond op. Hoeijmakers en zijn collega verblijven in het hotel.

Tijdens hun vakantie beklommen ze vrijdag de Arenal, een vulkaan van 1600 meter hoog op 90 kilometer van hoofdstad San José. Het viertal begon rond vijf uur ’s ochtends onder begeleiding van een gids aan de beklimming. Om tien uur waren ze op 1300 meter hoogte.

Vreemd geluid
"We hoorden een vreemd geluid en zagen ineens rotsblokken omlaag vallen. Een stuk of vijftien, twintig", vertelt Hoeijmakers vanuit Costa Rica. "Het was flink schrikken. We konden niet reageren en werden geraakt. Ik lag op een gegeven moment met mijn rug naar de vulkaan. Als nog een rotsblok naar beneden was gevallen..."

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee