Vier arrestaties vanwege meineed in liquidatiezaak Sven Prins

Print
Vier arrestaties vanwege meineed in liquidatiezaak Sven Prins

Sven Prins. Afbeelding: mgl

Brunssum - De politie heeft maandag drie vrouwen en man uit Brunssum opgepakt wegens meineed in de rechtszaak rond de moord op Sven Prins.

Dat heeft het Openbaar Ministerie bevestigd. Volgens bronnen gaat het om de moeder, de zus, de vriendin en een goede kennis van verdachte Xionel B. Ze zouden de verdachten een vals alibi hebben verschaft.

Thuis
De vier zouden onder ede hebben verklaard dat B. op de avond van de liquidatie thuis was. De man die is opgepakt heeft bovendien verteld dat ook verdachte Sergio K. niet bij het neerschieten van Sven Prins kan zijn geweest. Hij zou hem op het tijdstip van de moord elders hebben gezien. De volgens het Openbaar Ministerie valse verklaringen legden de vier verdachten al in de zomer af.

Zitting
De rechtbank Limburg houdt dinsdag een tussentijdse zitting over de moordzaak Prins. De Limburger meldde de vorig week dat de behandeling van de rechtszaak vanwege capaciteitsproblemen bij de recherche dreigt te worden uitgesteld. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft de rechtbank en de advocaten van de drie verdachten in overweging gegeven de zaak aan te houden omdat de politie het onderzoek wellicht niet op tijd kan afronden.

Het OM en de politie zijn ervan overtuigd dat Xionel B. (29), Jurandy T. (32) en Sergio K. (27) uit Brunssum hun plaatsgenoot Sven Prins in september 2015 hebben geliquideerd. Het drietal is in augustus 2016 opgepakt.

De verdachten ontkennen of zwijgen over de zaak.

De rechtbank Limburg heeft vanaf 27 november vier zittingsdagen gepland.Lees ook: Vier verdachten opgepakt in moordonderzoek Sven Prins