Recherche sluit café Weert na 'mishandeling' uitbater

Print

Afbeelding: Weertdegekste

De recherche heeft café ’t Anker aan het Bassin in Weert voorlopig gesloten. De zaak is verzegeld om sporen van een mogelijke mishandeling veilig te stellen. Slachtoffer van die mogelijke mishandeling is uitbater Arno van der Weide.

De man is zondagavond in het ziekenhuis terechtgekomen. Volgens de politie is het onduidelijk of er echt sprake is geweest van mishandeling. Onderzoek moet duidelijk maken of het letsel dat Van der Weide opliep niet het gevolg is van ‘zijn persoonlijke medische achtergrond’.

Zolang dat onderzoek loopt, blijft café ’t Anker dicht om sporen veilig te stellen. Alleen als er sprake is van mishandeling, komt er sporenonderzoek. Welk letsel de uitbater heeft, en hoe ernstig het is, wil de politie niet zeggen.

Eerder in het nieuws
Het café kwam eerder in het nieuws na de mishandeling van een Satudarah-lid die mogelijk in 't Anker zou hebben plaatsgevonden. Daarover is echter nog steeds onduidelijkheid. 

Ook haalde het café het nieuws nadat een van de stamgasten overleed nadat hij het kanaal probeerde over te zwemmen. Dat deed hij omdat de nabijgelegen brug gesloten was vanwege een storing.