Test: iPhone X 'meest breekbare smartphone ooit'

Print
Test: iPhone X 'meest breekbare smartphone ooit'

Afbeelding: square trade

De iPhone X is niet alleen Apple's duurste, maar ook met afstand de meest breekbare smartphone. Dat concludeert SquareTrade na een uitgebreide valtest.

Smartphoneverzekeraar SquareTrade onderwerpt alle nieuwe top-telefoons aan een uitgebreide val-test. Bij de iPhone X met zijn vrijwel geheel uit glas bestaande buitenkant, liegen de resultaten er niet om. Bij een val op de voorkant is het breekrisico 100 procent.

"De iPhone X breekt bij de eerste val plat op de grond", aldus SquareTrade. "Na deze val reageert het scherm niet meer en doet ook de geroemde feature voor gezichtsherkenning het niet meer."

De meeste schade ontstaat opvallend genoeg bij een val op de zijkant. "Hoewel de buitenkant van de iPhone X enkele kleine sporen van schade vertoont, is het scherm na de val compleet onbruikbaar."

Waterbestendig
Valt de 1159 euro kostende iPhone X op de achterkant dan "breekt deze in veel stukjes, waarna de iPhone X vanwege de losse scherven bijna niet meer is vast te houden."

Beter scoort de smartphone op de waterbestendigheidstest. Het toestel overleeft dertig minuten onder water op één meter diepte zonder problemen. Alleen het geluid is daarna wat gedempt.

Al met al waardeert SquareTrade het breekbaarheidsrisico op liefst 90 procent. Die score staat voor een 'hoog risico'. 

"Ondanks Apple’s bewering dat het glas van de iPhone X het meest duurzame glas ooit is, is de iPhone X de meest breekbare iPhone die we tot nu toe hebben getest", zegt Jason Siciliano van SquareTrade.