Corendon breidt aantal vluchten Beek flink uit

Print
Corendon breidt aantal vluchten Beek flink uit

Afbeelding: Istock

Maastricht-Airport - Corendon-topman Atilay Uslu kondigde het in juli al aan. Hij wil helpen om Maastricht Aachen Airport weer vleugels te geven. Met veertien vakantievluchten per week en tien bestemmingen houdt hij woord.

De details worden pas volgende week dinsdag bekendgemaakt. Maar nu al is duidelijk dat Corendon zijn zomerschema flink gaat uitbreiden in Beek. Van zes vluchten en drie bestemmingen per week (Antalya, Heraklion, Faro), naar veertien vluchten en tien bestemmingen.

Indonesië
De steden die zullen worden aangevlogen bevinden zich hoofdzakelijk in het Middellandse Zeegebied. Corendon zet traditioneel zwaar in op Spanje, Griekenland en Turkije. Maar inmiddels is het assortiment uitgebreid naar Noord-Cyprus, Macedonië, Bulgarije, Tunesië, Gambia, Egypte, Israël, Portugal, Marokko, Indonesië en Curaçao.

Tijdens een werkbezoek aan de luchthaven in Beek in juli gaf topman Atilay Uslu aan te denken over een exclusieve bestemming voor Maastricht Aachen Airport. Bijvoorbeeld Sicilië. Exclusief in die zin dat Corendon die route niet aanvliegt vanaf een andere Nederlandse luchthaven. Ook zei hij een of meerdere vliegtuigen in Limburg te willen stationeren. Of dat gaat gebeuren, wordt volgende week duidelijk.

Gratis parkeren
Uslu wil vanuit Limburg vooral de Belgische markt bedienen. Nu al bezetten de Belgen ongeveer de helft van de vliegtuigstoelen vanaf Maastricht Aachen Airport. Uslu ziet kansen voor de luchthaven. "Een snelle check-in, vlot door de douane, gratis parkeren voor onze klanten, geen stress. Voor een vertrek vanaf Schiphol moet je al gauw vijf uur aan reis- en wachttijd inplannen", zei hij in een interview met deze krant. Beek mikt met de uitbreiding op zo’n 200.000 passagiers in 2018.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →