Sneijder wil door bij Oranje, 'het gevoel is nog goed'

Print
Sneijder wil door bij Oranje, 'het gevoel is nog goed'

Afbeelding: ANP

Wesley Sneijder gaat de komende twee oefeninterlands niet aangrijpen om officieel af te zwaaien bij het Nederlands elftal. "Er zal een moment komen dat ook ik stop bij Oranje. Maar dat moment is er nu nog niet", zegt de 33-jarige middenvelder hierover.

"Deze week hoeven er dan ook geen vragen meer over te komen. Het heeft ook niet met leeftijd te maken, maar met hoe ik me voel en hoeveel zin ik er nog in heb. En dat gevoel is nog steeds goed."

Dat hem de vraag gesteld wordt, zal Sneijder zelf niet onlogisch vinden. Hij is als laatste van een zeer succesvolle generatie bij Oranje overgebleven. Robin van Persie en Rafael van der Vaart zijn niet meer in beeld, en Arjen Robben zwaaide vorige maand af toen Nederland er tegen Zweden niet in slaagde een wonder te bewerkstelligen en het WK te halen.Fase
"Ik was er tegen Zweden graag bijgeweest", zegt Sneijder die destijds ontbrak omdat hij bij Nice tribuneklant was. "Ik had in die wedstrijd een rol willen spelen. Maar goed, daar stap je overheen. Als ik er een keertje niet bij ben, doet dat pijn en wil ik juist weer het tegendeel bewijzen. In die fase zit ik nog steeds."

De volgende kans op een eindronde voor Oranje is ver weg. Ten tijde van het EK 2020 viert Sneijder zijn 36e verjaardag. "Het zou kunnen dat ik er dan niet meer bij ben, alleen zo sta ik er op dit moment nog niet in. Maar alles kan zomaar anders zijn, dat is de voetbalwereld."

Zo goed als zeker heeft Oranje volgend jaar een andere bondscoach. "Het maakt niet uit wie het wordt, als het maar iemand is die de groep op een dusdanige manier kan motiveren en stimuleren dat we het volgende EK halen. Ronald Koeman? Dat zou mooi zijn. Maar noem een andere naam en ik zou dat ook zeggen. Het is aan de KNVB."