Gigapretpark Brunssum weer een stapje dichterbij

Print
Brunssum - Brunssum wil themapark Nature Wonder World (NWW) wel steunen. Ook sluit de gemeenteraad een bijdrage niet uit. Maar dan moet er wel eerst duidelijkheid komen over het precieze plan van het themapark.

Eerst een goed plan op tafel, dan pas duidelijkheid over hoeveel geld we op tafel leggen voor Nature Wonder World. Dat vindt de gemeenteraad van Brunssum.

Twijfels
De raad heeft twijfels of het themapark er wel komt, maar een krappe meerderheid wil niet uitsluiten dat er een bijdrage komt, bleek dinsdag tijdens de raadsvergadering.

PvdA, CDA en VVD wilden dat het nieuwe stadsbestuur de komst van Nature Wonder World steunt en ook meedenkt over hoe een financiële injectie mogelijk gemaakt kan worden. Daarbij zou de raad moeten uitspreken dat een bijdrage niet wordt uitgesloten.

Uitgelekt

 


De raad steunt dat, maar wil geen blanco cheque geven voor er meer duidelijkheid is over het plan. De raad is boos dat in deze krant al bijzonderheden over het themapark en de gevraagde bijdrage uitlekten, terwijl de politiek daarover nog niet is ingelicht.

 

 

Ook de initiatiefnemer van het plan, ondernemer Jean Gelissen liet ­weten niet blij te zijn dat het plan is uitgelekt. De raad is ontstemd, mede omdat de onderdelen van het plan waar ze wel over is ingelicht onder strikte geheimhouding zijn meegedeeld.

 

 

Ook zijn veel partijen sceptisch omdat de presentatie van het plan al meermaals is uitgesteld. Daarbij komt dat Gelissen onlangs geld van de provincie leende voor uitbreiding van Toverland, waar hij ­ook eigenaar van is. Daardoor ontstond de vrees dat NWW op het tweede plan komt.

 

Investering
Dinsdag meldde De Limburger dat het bedrijfsplan voor Nature Wonder World klaar is. Het bedrijf wil de betrokken overheden daarover snel informeren. Burgemeester Luc Winants stelt dat de raad snel alle informatie daarover krijgt.

 

 

Er ligt een plan ligt voor een investering van 750 miljoen, waaraan overheden 70 miljoen op tafel zouden moeten leggen. Daarvan zou Brunssum 10 miljoen moeten bijdragen, te financieren uit de onroerendezaakbelasting die het themapark gaat betalen. Winants maakte duidelijk dat de gemeente hoe dan ook zal moeten bijdragen om te zorgen dat het themapark er komt.

 

 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →