Yannis Anastasiou voor de tweede keer in één jaar ontslagen

Print
Yannis Anastasiou voor de tweede keer in één jaar ontslagen

Afbeelding: De Limburger

Yannis Anastasiou is voor de tweede keer dit jaar ontslagen als trainer.

De Belgische eersteklasser KV Kortrijk heeft de Griekse oefenmeester woensdag op straat gezet vanwege tegenvallende resultaten. Eerder dit jaar werd Anastasiou ook al door Roda aan de kant gezet. Kortrijk heeft het ontslag bekendgemaakt op haar website. De club wenst Anastasiou wel nog succes in 'zijn verdere carrière'. Woensdagmiddag wordt de nieuwe trainer al gepresenteerd. 

Belabberde prestaties
Het ontslag van Anastasiou hing al een tijd in de lucht. De trainer stond al geruime tijd onder druk vanwege de belabberde prestaties van zijn ploeg. Kortrijk staat voorlaatste in de Belgische competitie en wist in veertien duels pas elf puntjes bijeen te sprokkelen.

De Boeck
Kortrijk zou de vervanger volgens Het Nieuwsblad al klaar hebben staan in de vorm van Glen De Boeck. De Belgische oefenmeester is een oude bekende in het Limburgse voetbal: hij was in 2011 een half seizoen trainer bij VVV-Venlo. Wegens tegenvallende resultaten moest de 46-jarige oud-verdediger van Anderlecht al na enkele maanden het veld ruimen. VVV stond op dat moment laatste in de eredivisie en stevende regelrecht af op degradatie. Vervanger Ton Lokhoff wist zich uiteindelijk met de Koelclub toch te handhaven op het hoogste niveau.