Bert Kersten vertrekt als voorzitter bij MVV

Print
Bert Kersten vertrekt als voorzitter bij MVV

Afbeelding: De Limburger/Peter Schols

MVV moet binnenkort op zoek naar een nieuwe voorzitter. Huidig preses Bert Kersten heeft woensdag bekendgemaakt de club volgend jaar te zullen verlaten.

Kersten trekt de deur in de Geusselt op 1 maart 2018 achter zich dicht. Hij is dan bijna drie jaar voorzitter geweest. Toen hij aantrad had hij zich al voorgenomen niet langer te blijven. 

Nieuw bloed
In een persbericht motiveert Kersten zijn besluit om te vertrekken. Hij vindt dat MVV toe is aan een vernieuwende aanpak, met 'nieuwe bevlogenheid en specifieke kennis en vaardigheden'. "Een goed moment voor nieuw bloed", aldus de voorzitter.

Politiek zwaargewicht
Bert Kersten, zoon van oud-MVV-speler Thei Kersten, trad in mei 2015 aan als opvolger van Paul Rinckens. MVV haalde met hem een politiek zwaargewicht in huis; voor zijn tijd in de Geusselt was hij namelijk zo'n tien jaar provinciebestuurder namens de Partij van de Arbeid. 

Trots
In zijn periode als voorzitter kwam Kersten regelmatig in de publiciteit. Zo sprak hij zich bijvoorbeeld meermaals in stevige bewoordingen uit over een deel van de supporters dat de boel verstierde.

In zijn afscheidsverklaring zegt hij tevreden te zijn over wat hij voor elkaar heeft gekregen. "Door te investeren in rust en stabiliteit hebben we zeer goede resultaten kunnen bereiken." Onder Kersten bereikte MVV twee keer de nacompetitie. Dit voorjaar was de ploeg in een tweeluik met Roda voor het eerst in jaren weer eens dicht bij promotie naar de eredivisie.