Rechtbank heeft geen medelijden: bange Frits S. draait gevangenis in

Print
Rechtbank heeft geen medelijden: bange Frits S. draait gevangenis in

Foto ter illustratie. Afbeelding: Archief ANP

Frits S. (58) uit Geleen moet vier jaar de cel in een celstraf wegens wapenbezit en het vervoeren van munitie. Dat laatste deed hij samen met een lid van motorclub No Surrender.

Het Openbaar Ministerie heeft veertien dagen geleden dezelfde straf tegen hem geëist.

Vijanden
De man smeekte de rechters toen om hem niet naar de cel te sturen, omdat hij "niet in de gevangenis wil sterven". Frits S. is geen onbekende in het criminele milieu en heeft in de loop der jaren veel vijanden gemaakt. Hij is bang dat die met hem willen afrekenen. De gevangenis zou daarvoor de ideale plek zijn. 

Geen clementie
Advocaat Serge Weening had de rechtbank gevraagd om zijn cliënt een voorwaardelijke straf of desnoods een hele hoge werkstraf op te leggen. "Hij wordt 59 en is écht een nieuw leven begonnen. Gun hem die kans." Maar volgens de rechtbank is Frits S. al zo vaak in de fout gegaan, en heeft hij al zo vaak beterschap beloofd dat hij geen clementie verdient. 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen