Rechtbank heeft geen medelijden: bange Frits S. draait gevangenis in

Print
Rechtbank heeft geen medelijden: bange Frits S. draait gevangenis in

Foto ter illustratie. Afbeelding: Archief ANP

Frits S. (58) uit Geleen moet vier jaar de cel in een celstraf wegens wapenbezit en het vervoeren van munitie. Dat laatste deed hij samen met een lid van motorclub No Surrender.

Het Openbaar Ministerie heeft veertien dagen geleden dezelfde straf tegen hem geëist.

Vijanden
De man smeekte de rechters toen om hem niet naar de cel te sturen, omdat hij "niet in de gevangenis wil sterven". Frits S. is geen onbekende in het criminele milieu en heeft in de loop der jaren veel vijanden gemaakt. Hij is bang dat die met hem willen afrekenen. De gevangenis zou daarvoor de ideale plek zijn. 

Geen clementie
Advocaat Serge Weening had de rechtbank gevraagd om zijn cliënt een voorwaardelijke straf of desnoods een hele hoge werkstraf op te leggen. "Hij wordt 59 en is écht een nieuw leven begonnen. Gun hem die kans." Maar volgens de rechtbank is Frits S. al zo vaak in de fout gegaan, en heeft hij al zo vaak beterschap beloofd dat hij geen clementie verdient. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →