Burgemeester sluit twee drugspanden in Nederweert

Print
Burgemeester sluit twee drugspanden in Nederweert

Afbeelding: Nederweert24

Nederweert - Twee drugspanden aan de Mildert in Nederweert worden op last van de burgemeester gesloten. Begin oktober werd bij een doorzoeking van de panden een productielocatie voor synthetische drugs aangetroffen. Toen viel de politie er met grof geweld binnen.

Met een gepantserde wagen verschafte de politie zich op 5 oktober toegang tot het perceel dat op naam staat van de sinds december 2013 vermiste Henk Vierwind. In diens woning is het drugslab aangetroffen en ontmanteld.

Chemische lucht
Het drugslab werd ontdekt na een melding van getuigen die in de omgeving een chemische lucht hadden geroken. Op het moment dat de politie binnenviel was er niemand aanwezig. Nog dezelfde dag werd een man van 37 en een man van 56 jaar opgepakt op verdenking van drugs- en wapenbezit en het faciliteren van een drugslab. 

Lees ook: Inval bij drugslab, poort ingeramd door pantserwagen

Sluiting
Beide panden moeten uiterlijk 15 december dicht. Gebeurt dat niet, dan worden de panden alsnog gesloten. Dan zijn de kosten voor rekening van de eigenaar of huurder.

 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen