Burgemeester sluit twee drugspanden in Nederweert

Print
Burgemeester sluit twee drugspanden in Nederweert

Afbeelding: Nederweert24

Nederweert - Twee drugspanden aan de Mildert in Nederweert worden op last van de burgemeester gesloten. Begin oktober werd bij een doorzoeking van de panden een productielocatie voor synthetische drugs aangetroffen. Toen viel de politie er met grof geweld binnen.

Met een gepantserde wagen verschafte de politie zich op 5 oktober toegang tot het perceel dat op naam staat van de sinds december 2013 vermiste Henk Vierwind. In diens woning is het drugslab aangetroffen en ontmanteld.

Chemische lucht
Het drugslab werd ontdekt na een melding van getuigen die in de omgeving een chemische lucht hadden geroken. Op het moment dat de politie binnenviel was er niemand aanwezig. Nog dezelfde dag werd een man van 37 en een man van 56 jaar opgepakt op verdenking van drugs- en wapenbezit en het faciliteren van een drugslab. 

Lees ook: Inval bij drugslab, poort ingeramd door pantserwagen

Sluiting
Beide panden moeten uiterlijk 15 december dicht. Gebeurt dat niet, dan worden de panden alsnog gesloten. Dan zijn de kosten voor rekening van de eigenaar of huurder.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →