Hotel Koningsbosch: Gelasius vraagt om uitstel om bezwaar te maken

Print
Hotel Koningsbosch: Gelasius vraagt om uitstel om bezwaar te maken

In september was er nog een persrondleiding door het klooster om de plannen voor het Hiltonhotel nader toe te lichten. Afbeelding: Archieffoto Jeroen Kuit

Koningsbosch - Projectontwikkelaar Gelasius bv heeft de gemeente Echt-Susteren om meer tijd gevraagd om een zienswijze in te dienen tegen het weigeren van een vergunning voor een luxehotel in Koningsbosch.

Twee weken geleden meldde de gemeente dat ze van plan is de aangevraagde omgevingsvergunning te weigeren. Aanleiding hiervoor is onderzoek van het Landelijk Bureau Bibob waaruit blijkt dat er ‘ernstig gevaar bestaat dat het project gefinancierd wordt met crimineel geld’. Daarnaast concludeert het bureau dat het gevaar bestaat dat ‘de vergunning gebruikt zal worden om strafbare feiten te plegen’.

Lees ook: 'Afwijzen plan Hiltonhotel niet alleen door oude zaak'

De projectontwikkelaar had tot woensdag de tijd een zienswijze in te dienen, maar vraagt om meer tijd. "Gezien de grote belangen van dit project is het belangrijk om zeer grondig te reageren op het zeer onzorgvuldige en onvolledige advies van het Landelijk Bureau Bibob. Dit zodat het college een weloverwogen besluit kan nemen dat recht doet aan de realiteit", zo laat vastgoedontwikkelaar Saïd Bouharrou weten.

Hoeveel extra tijd er is gevraagd, is niet bekend.

Lees ook: Crimineel geld: komst Hiltonhotel naar Limburg op losse schroeven

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →