Winkels Eijsden-Margraten na discussie toch open op zondagmiddag

Print
Winkels Eijsden-Margraten na discussie toch open op zondagmiddag

Nu de winkels in december op zondagmiddag open mogen, kan de middenstand van Eijsden-Margraten concurreren met Maastricht, in de maand waar er massaal sinterklaas- en kerstinkopen worden gedaan. Afbeelding: iStock

De winkels in Eijsden-Margraten mogen in december ook op zondagmiddag hun deuren openen. De gemeenteraad heeft daar na een flinke discussie uiteindelijk mee ingestemd.

De rest van het jaar moeten de winkels op zondag om 14.00 uur dicht. De gemeente wil voorkomen dat de rust voor de omwonenden ook ’s middags onder druk komt te staan.

Uitzondering
De supermarkten en andere winkeliers hebben gevraagd om voor december een uitzondering te maken. Klanten kopen dan massaal in voor sinterklaas en kerst. Het college stelt voor om dat verzoek te honoreren. Op die manier kan de middenstand in elk geval concurreren met Maastricht, waar de winkels ook de hele zondag open zijn.

Zondagsrust
De gemeenteraad blijft aanhikken tegen het verstoren van de rust op zondagmiddag, maar heeft uiteindelijk toch unaniem ingestemd met het voorstel van B en W.

Wethouder Gerry Jacobs heeft wel toegezegd dat de gemeente streng de hand zal houden aan de nieuwe openingstijden, en dat zij om 17.00 uur ook echt dicht gaan.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →