Valkenburg wil waarnemer Schrijen graag als burgemeester

Print
Valkenburg wil waarnemer Schrijen graag als burgemeester

Afbeelding: EenVandaag

Valkenburg / Walem - De gemeenteraad van Valkenburg aan de Geul zou graag zien dat Jan Schrijen de nieuwe burgemeester van het Geulstadje wordt.

Schrijen is sinds het vertrek van Martin Eurlings eerder dit jaar waarnemer.

Procedure
De sollicitatieprocedure om tot een nieuwe, door de Kroon benoemde burgemeester te komen, wordt volgende week officieel weer opgestart. De procedure werd een aantal maanden geleden door de gouverneur stopgezet omdat Valkenburg en Meerssen spraken over mogelijk nadere samenwerking. In het gouvernement werd dat gezien als een opmaat naar fusie. En je gaat geen burgemeester zoeken voor een gemeente die  misschien over een tijdje niet meer bestaat.

Verzoek
Dat is nu klaarblijkelijk niet meer aan de orde. De profielschets van de nieuwe burgemeester wordt volgende week gepubliceerd in de Staatscourant. De voltallige gemeenteraad van Valkenburg aan de Geul heeft Jan Schrijen met klem verzocht om te solliciteren.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →