YouTuber Dylan Haegens openhartig over lang verzwegen geheim

Print
YouTuber Dylan Haegens openhartig over lang verzwegen geheim

Dylan Haegens Afbeelding: Mijntje Wismans

Het beroemde YouTube-stel Dylan Haegens en Marit Brugman uit Venray heeft de stichting Durf Te Vragen opgericht. Het doel is jongeren met psychische problemen aan te zetten om hulp te vragen.

De YouTubers weten uit eigen ervaring hoe lastig het is. Dylan heeft de afgelopen twee jaar geworsteld met angststoornissen. Bij grote bijeenkomsten als meet-and-greets kreeg hij last van paniekaanvallen. Tijdens een livestream voor volgers sprak Dylan woensdagavond in Schouwburg Venray voor het eerst openlijk over zijn ervaringen. Het was tevens het startschot van de stichting. Dylans vriendin Marit voerde jarenlang een strijd tegen anorexia en schreef er het boek Friet in de kliniek over.

Video's
Het tweetal wil regelmatig video’s maken over onderwerpen als depressies en angst-, eet- en dwangstoornissen. Tevens willen ze tegenwicht bieden aan de schijn die veel jongeren op sociale media als Facebook en Instagram ophouden, door te suggereren dat ze perfecte levens hebben met veel vrienden en feesten. Dylan: “Jongeren met psychische problemen kunnen hierdoor het gevoel krijgen dat iedereen een fantastisch leven leidt, behalve zij. Wij willen een realistischer beeld neerzetten.”

Drempel
Met de website stichtingdurftevragen.nl wil het tweetal, dat via meerdere YouTube-kanalen 1,3 miljoen volgers heeft, de drempel verlagen om hulp te vragen. Op de site zijn testen en informatie over psychische problemen te vinden. Marit: “De belangrijkste boodschap die we willen uitdragen is: hoe moeilijk het ook is, praat over je gevoelens en je problemen, want samen kom je er sneller van af. En je bent niet de enige. Echt niet”.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen