YouTuber Dylan Haegens openhartig over lang verzwegen geheim

Print
YouTuber Dylan Haegens openhartig over lang verzwegen geheim

Dylan Haegens Afbeelding: Mijntje Wismans

Het beroemde YouTube-stel Dylan Haegens en Marit Brugman uit Venray heeft de stichting Durf Te Vragen opgericht. Het doel is jongeren met psychische problemen aan te zetten om hulp te vragen.

De YouTubers weten uit eigen ervaring hoe lastig het is. Dylan heeft de afgelopen twee jaar geworsteld met angststoornissen. Bij grote bijeenkomsten als meet-and-greets kreeg hij last van paniekaanvallen. Tijdens een livestream voor volgers sprak Dylan woensdagavond in Schouwburg Venray voor het eerst openlijk over zijn ervaringen. Het was tevens het startschot van de stichting. Dylans vriendin Marit voerde jarenlang een strijd tegen anorexia en schreef er het boek Friet in de kliniek over.

Video's
Het tweetal wil regelmatig video’s maken over onderwerpen als depressies en angst-, eet- en dwangstoornissen. Tevens willen ze tegenwicht bieden aan de schijn die veel jongeren op sociale media als Facebook en Instagram ophouden, door te suggereren dat ze perfecte levens hebben met veel vrienden en feesten. Dylan: “Jongeren met psychische problemen kunnen hierdoor het gevoel krijgen dat iedereen een fantastisch leven leidt, behalve zij. Wij willen een realistischer beeld neerzetten.”

Drempel
Met de website stichtingdurftevragen.nl wil het tweetal, dat via meerdere YouTube-kanalen 1,3 miljoen volgers heeft, de drempel verlagen om hulp te vragen. Op de site zijn testen en informatie over psychische problemen te vinden. Marit: “De belangrijkste boodschap die we willen uitdragen is: hoe moeilijk het ook is, praat over je gevoelens en je problemen, want samen kom je er sneller van af. En je bent niet de enige. Echt niet”.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →