Ambulancemedewerkers schorten protestacties op

Print
Ambulancemedewerkers schorten protestacties op

Afbeelding: Archief ANP

Ambulancemedewerkers voeren 15 november geen protestactie. Vakbond FNV laat weten dat het protest voor betere arbeidsomstandigheden voorlopig is opgeschort nu minister Bruno Bruins (Medische Zorg) de FNV heeft uitgenodigd voor overleg.

Volgens de vakbond zijn de arbeidsomstandigheden al jaren onder de maat. "Er is een structureel tekort aan collega’s en een ongezond hoge werkdruk. Er vindt een leegloop plaats bij de ambulancediensten", zegt Fred Seifert, bestuurder bij FNV. Volgens hem halen, met de huidige bezetting, twintig van de 24 ambulancediensten de wettelijke norm van 15 minuten bij spoed niet.

Goede wil
Seifert ziet goede wil bij de minister. Die stelde al extra geld beschikbaar voor loon en opleiding van meer personeel en hij bepaalde dat er landelijk twintig extra ambulances moeten worden ingezet. Dat is nog te weinig om de problemen structureel aan te pakken, maar Seifert vindt het wel een stap in de goede richting. Hij wacht het overleg met de minister 29 november af.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →