Alternatief voor hogere geluidsschermen langs snelweg

Print
Alternatief voor hogere geluidsschermen langs snelweg

De geluidsschermen langs de Zuiderbrug in Venlo. Afbeelding: Laurens Eggen

Venlo laat een alternatief testen voor hogere geluidsschermen langs de A73/A74 bij de wijken Meuleveld (Hout-Blerick) en Annakamp (Blerick).

Het gaat om een zogeheten diffractor, een constructie die ervoor zorgt dat verkeersgeluid verticaal wordt omgebogen.

Extra maatregelen
Tijdens een infoavond in juli werd al bekend dat gewerkt werd aan een alternatief voor hogere geluidsschermen - van twee naar vier meter - aan de zuidzijde van de Zuiderbrug. Dat leidde tot onrust bij bewoners. Zij vragen al sinds de A74-opening in 2012 om extra maatregelen tegen verkeerslawaai en zij wilden graag de hoge schermen.

Glazen wanden
Nu zegt de gemeente dat voor de extra hoge schermen een aparte pijlerconstructie bij de brug nodig is. Een diffractor kan gewoon op de schermen. Dat wordt nu eerst getest met geluidsschermen van twee en vier meter en een scherm met daarop een diffractor. Als dat positief uitpakt, komt een prototype op de glazen wanden van de Zuiderbrug. Voorjaar 2018 worden resultaten verwacht. Proeven in Twente leverden een geluidsreductie van 7,5 procent decibel op.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →