Deelname 50Plus aan verkiezingen Venlo onzeker

Print
Deelname 50Plus aan verkiezingen Venlo onzeker

Afbeelding: ANP

Het is onzeker of 50Plus meedoet aan de verkiezingen in Venlo. Natascha Kroonstuiver, lid van de lokale afdeling, hoopt het partijbestuur alsnog van deelname te overtuigen.

Het partijbestuur van 50Plus besloot vorige maand formeel dat de partij niet meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen in Venlo. In augustus werd deelname in die gemeente nog aangekondigd. Volgens de partij kregen meerdere leden van de Venlose afdeling geen kans actief deel te nemen aan de verkiezingen.

Kartrekkers
Volgens een 50Plus-woordvoerder ging het zowel om mensen die een ondersteunende rol als een plek op de kieslijst ambieerden. Ook was zowel Henk Hoogers, in augustus benoemd als één van de kartrekkers voor de verkiezingen, als Natascha Kroonstuiver afzonderlijk bezig met verkiezingsdeelname. De partij probeerde Hoogers en Kroonstuiver afgelopen maandag op één lijn te krijgen. Een dag later las 50Plus in Dagblad Trouw dat Hoogers zich terugtrekt.

Hoogers stelt dat Kroonstuiver achter zijn rug om een kieslijst heeft opgesteld. "Ik wil alles netjes doen en heb andere inzichten", zegt Hoogers. "Stel dat je samen in een kleine fractie komt, dan moet je een eenheid zijn." 

Terugdraaien
Kroonstuiver zegt dat zij pas begon met het opstellen van een kieslijst toen er door Hoogers niet werd gereageerd op haar verzoeken een bijdrage te mogen leveren aan de gemeenteraadsverkiezingen. Kroonstuiver wil er de komende weken alles aan doen het besluit van het partijbestuur terug te draaien. De woordvoerder van 50Plus zegt dat dit mogelijk is. "Maar dan moeten de leden in Venlo wel met elkaar door één deur kunnen."

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen