Politie waarschuwt voor hondenhater: puppy overleden na vergiftiging

Print
Politie waarschuwt voor hondenhater: puppy overleden na vergiftiging

Foto ter illustratie. Foto: iStock

America - In America is mogelijk een dierenbeul actief die honden probeert te vergiftigen. De politie waarschuwt baasjes op hun hoede te zijn.

In de tweede helft van oktober werden er in de dierenartsenpraktijk in Horst drie honden binnengebracht die vergiftigd bleken te zijn. Een van de viervoeters, een puppy, overleefde het niet. De twee andere beesten konden ternauwernood worden gered.

Braken
De honden hadden alle drie verschijnselen van vergiftiging, zoals braken en bloed uit de anus. Volgens de politie zijn de dieren vermoedelijk vergiftigd op de Wachtpostweg in America.

Lees ook: Baasjes in paniek: hondenhater vergiftigt huisdieren

De politie wil met het bericht mensen waarschuwen, maar vraagt ook aan mogelijke getuigen om zich te melden.

 

Wij vragen je aandacht en hulp bij het volgende. Tussen medio en eind oktober kwamen er bij de dierenartsenpraktijk in Horst 3 meldingen binnen van vergiftigde honden. De eerste twee waren pups waarvan de eerste aan de gevolgen van de vergiftiging is overleden en de tweede pup ternauwernood kon worden gered. Ook de derde hond overleefde de vergiftiging. De honden vertoonden allemaal na 1 ½ á 2 uur vergiftigingsverschijnselen als braken en bloed uit de anus. De feiten hebben zich vermoedelijk voorgedaan aan de Wachtpostweg in America. Dit bericht is zowel als waarschuwing bedoeld voor baasjes die met hun hond op de Wachtpostweg wandelen als ook een getuigenoproep. Zijn je in de genoemde periode zaken opgevallen dan meld deze bij ons via 0900-8844 onder vermelding van dossiernummer 2017178357. Liever anoniem melden? Bel 0800-7000. Alvast bedankt!

Een bericht gedeeld door Politie Horst (@politiehorst) op