Miljoenen voor treinstation in Grubbenvorst

Print
Miljoenen voor treinstation in Grubbenvorst

Foto: iStock

Grubbenvorst - Zes miljoen euro. Dat bedrag willen Venlo, Horst aan de Maas en Greenport Venlo ophoesten als er toch nog een station in Grubbenvorst komt.

Tijdens recent overleg tussen de gemeenten, provincie, Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo en Ondernemend Venlo is dit afgesproken. Een brief met dit aanbod is naar de provincie gestuurd. Provinciale Staten praten vandaag weer over de railplannen voor Limburg. 

Tegenvaller
Het station in Grubbenvorst werd begin dit jaar geschrapt vanwege een forse tegenvaller in de rijksbijdrage. De regio Noord-|Limburg vindt het station echter essentieel voor de verder ontwikkeling van de Brightlandscampus op het voormalige Floriadeterrein. 

Bijleggen
Venlo en Horst aan de Maas willen daarom elk 1,75 miljoen bijlappen. Greenport Venlo 2,5 miljoen. Dat geld gaat naar de stationsomgeving en fiets- en busverbindingen met de campus. Ondernemend Venlo wil zorgen voor vervoer van het station naar de bedrijven in het Greenportgebied. 

Gemeente en Provincie
De gemeente Venray heeft de brief aan de provincie mee ondertekend, maar draagt financieel niet bij. De provincie blijft een lobby richting Tweede Kamer voeren in de hoop dat er alsnog geld vrijkomt voor het station in Grubbenvorst. Eerdere pogingen mislukten.