'Beveiliging klantgegevens Rabo een grote puinzooi'

Print
'Beveiliging klantgegevens Rabo een grote puinzooi'

Afbeelding: Stefan Koopmans

Tegelen - De beveiliging van de klantgegevens bij de Rabobank is ‘een grote puinzooi’. Het personeel zou ongehinderd bankgegevens van veel klanten, onder wie bekende Nederlanders hebben kunnen raadplegen.

Dat zei de advocaat van 'bankmol' Lorenzo J. (25) vrijdag tijdens de eerste zitting tegen hem. J. wordt ervan verdacht overvallers te hebben getipt over klanten die grote geldbedragen kwamen ophalen. Dat resulteerde onder meer in de brute beroving van een 63-jarige Duitser bij de Rabobank in Venlo. Hij had daar net 155.000,- euro aan cash opgehaald.

Cultuur
Er heerst volgens Van Stratum bij de bank een bedrijfscultuur waarbij medewerkers  - ‘ zelfs uitzendkrachten’ -  ongescreend toegang hebben tot gegevens van klanten. Dat zou blijken uit het dossier in de zaak van Lorenzo J. en vijf medeverdachten.

De raadsman wil het hoofd van de beveiligheidsafdeling van de Rabobank als getuige laten horen in de strafzaak.

Tweede arrestatie
In de zaak werd onlangs een tweede medewerker van de afdeling klantenservice aangehouden. Hij zou net als J. dossiers van klanten die grote geldbedragen kwamen ophalen, onbevoegd hebben geraadpleegd. Hij zou Lorenzo J. hebben aangestuurd, zeggen bronnen tegen De Limburger.

Vrij
Volgens officier van justitie Ineke Meijer heeft zij nog niet beslist of het tweede Rabopersoneelslid vervolgd wordt. De man is na enkele dagen weer op vrije voeten gesteld. 

Michiel van Stratum, de advocaat van J., vindt dat er sprake is van ongelijke behandeling nu zijn cliënt wel is gedagvaard en de tweede Rabobankmedewerker nog niet. Hij wil daar het opheldering over.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje