Tweede editie 11-11 Kirchroa stuk groter

Print
Tweede editie 11-11 Kirchroa stuk groter

De eerste editie van het 11de van de elfde feest in Kerkrade: een blijvertje. Foto: Bas Quaedvlieg

Na het succes van vorig jaar, wordt de tweede editie van de elfde van de elfde op de Markt in Kerkrade morgen groter aangepakt.

Zo duurt de opening van het carnavalsseizoen een paar uur langer: van 15.11 uur tot middernacht. Verder treden er vijfentwintig artiesten op in plaats van zestien en zijn er verschillende nieuwe eetgelegenheden. „Omdat het op een zaterdag valt, hebben we wat meer mogelijkheden. 

Lees ook: Recensie: opening carnavalsseizoen in Kerkrade en Heerlen

Maar we merken aan de aanvragen van artiesten en eetgelegenheden ook dat de eerste editie goed bevallen is”, zegt Ramona Geestman van Stichting Vrung va Kirchroa, de organisatie achter het evenement. „We kregen dit jaar zoveel aanvragen van artiesten, die overigens gratis optreden, dat we keuzes hebben moeten maken. Het zat al snel helemaal vol.” Net als vorig jaar wordt ingezet op artiesten uit de buurt, zoals Clara en Maria, Wiesse Sjwaam, Kölsch Platt, Jo Smeets en ’t Jód tsimmer. Geestman: „We willen dat het knus blijft.” 

In Heerlen wordt het carnavalsseizoen vrijdagavond al geopend met Aod òp Nuj, dat net als vorig jaar op het Burgemeester van Grunsvenplein wordt georganiseerd. 

Aod òp Nuj en 11-11 Kirchroa zijn gratis te bezoeken.