Fraudeproces tegen oud-topman gehandicaptenstichting gaat door

Print
Fraudeproces tegen oud-topman gehandicaptenstichting gaat door

In 2012 viel de FIOD binnen bij Guus de J. Afbeelding: Archief De Limburger

Het proces tegen de van verduistering verdachte oud-topman van SGL Guus de J. en zijn partner Desiree T. gaat door. De rechtbank in Roermond heeft vrijdag het verzoek tot het niet-ontvankelijk verklaren van het Openbaar Ministerie afgewezen.

Advocaat Sjef Römkens van de twee verdachten vond dat er sprake was van vooringenomenheid van het OM en de fiscale opsporingsdienst Fiod in het jarenlange onderzoek. De J. wordt ervan verdacht als topman van Stichting Gehandicaptenzorg Limburg (SGL)  zo’n 1,9 miljoen euro te hebben verduisterd met hulp van T.

Lees ook: Justitie: geen tunnelvisie in fraudeonderzoek gehandicaptenstichting 

Strafdossier
De rechtbank heeft wel bepaald dat extra stukken aan het strafdossier toegevoegd moeten worden. De agenda’s, notulen en bijlagen van de raad van toezicht van SGL van 2005 tot en met 2011 moeten opnieuw worden opgevraagd en toegevoegd. Dit om te kunnen bepalen of het verwijt terecht is dat De J. zijn raad van toezicht onvoldoende of onjuist heeft geïnformeerd over geldstromen van SGL naar het zorgbedrijf Tara-manda.

Ook vindt dat de rechtbank dat er nog twee getuigen (nader) gehoord moeten worden.

Verzoek
Römkens had om het toevoegen van nog veel meer stukken en het horen van nog meer getuigen verzocht, omdat hij vond dat het OM allerlei tegenwerpingen van De J. onvoldoende heeft onderzocht.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen