Maaslijn loopt een jaar vertraging op

Print
Maaslijn loopt een jaar vertraging op

Afbeelding: Archief De Limburger

De geplande elektrificatie van de Maaslijn loopt vertraging op. Het werk aan de spoorlijn tussen Roermond, Venlo, Venray en Nijmegen is niet in 2020 maar in 2021 klaar.

Vervoerder Arriva kan pas in 2021 met elektrische treinen rijden over de Maaslijn tussen Roermond, Venlo, Venray en Nijmegen. Dat is een jaar later dan gedacht.

De aanleg van bovenleidingen en stukken dubbel spoor is vertraagd door de aanhoudende discussie over de bouw van een station in Grubbenvorst.

Veolia-diesels
Gevolg is dat de opgeknapte oude Veolia-diesels een jaar langer blijven rijden op het traject terwijl Arriva al nieuwe elektrische treinen heeft besteld.

Of dat tot schadeclaims gaat leiden, kon het bedrijf vrijdag nog niet zeggen. Verantwoordelijk gedeputeerde Hubert Mackus zegt in goed overleg met Arriva te zijn over de vertraging.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →