Maaslijn loopt een jaar vertraging op

Print
Maaslijn loopt een jaar vertraging op

Afbeelding: Archief De Limburger

De geplande elektrificatie van de Maaslijn loopt vertraging op. Het werk aan de spoorlijn tussen Roermond, Venlo, Venray en Nijmegen is niet in 2020 maar in 2021 klaar.

Vervoerder Arriva kan pas in 2021 met elektrische treinen rijden over de Maaslijn tussen Roermond, Venlo, Venray en Nijmegen. Dat is een jaar later dan gedacht.

De aanleg van bovenleidingen en stukken dubbel spoor is vertraagd door de aanhoudende discussie over de bouw van een station in Grubbenvorst.

Veolia-diesels
Gevolg is dat de opgeknapte oude Veolia-diesels een jaar langer blijven rijden op het traject terwijl Arriva al nieuwe elektrische treinen heeft besteld.

Of dat tot schadeclaims gaat leiden, kon het bedrijf vrijdag nog niet zeggen. Verantwoordelijk gedeputeerde Hubert Mackus zegt in goed overleg met Arriva te zijn over de vertraging.

 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen