Bekende komiek Louis C.K. geeft seksueel wangedrag toe

Print
Bekende komiek Louis C.K. geeft seksueel wangedrag toe

Afbeelding: AFP/Rich Fury

De Amerikaanse komiek Louis C.K. zegt dat beschuldigingen van seksueel wangedrag tegen hem waar zijn en dat hij spijt heeft van zijn daden.

Vijf vrouwen beschuldigden hem in The New York Times van seksueel wangedrag. Drie van hen zeiden dat de komiek in hun bijzijn had gemasturbeerd.

Spijt
"Deze verhalen zijn waar", zei hij in een verklaring per e-mail aan verschillende media. "Ik heb spijt van mijn acties", voegde hij eraan toe. "Destijds zei ik tegen mezelf dat wat ik deed oké was, omdat ik een vrouw nooit mijn penis liet zien zonder het eerst te vragen, wat ook waar is", schreef hij. "Maar later in het leven heb ik geleerd, te laat, dat wanneer je macht hebt over een andere persoon, hen vragen om naar je piemel te kijken, geen vraag is. Het is een hachelijk situatie voor hen. De macht die ik had over deze vrouwen is dat ze me bewonderden. En ik hanteerde die macht op onverantwoordelijke wijze."

Pijn gedaan
De komiek stelt verder: "Het is moeilijk om met het besef te leven dat je iemand pijn hebt gedaan. Ik heb ook mijn familie, vrienden, mijn kinderen en hun moeder hiermee pijn gedaan. Ik heb tijdens mijn hele carrière mogen zeggen en vertellen wat ik wilde. Ik wil nu een stap terug doen en veel tijd nemen om te luisteren."

Hij verontschuldigde zich ook bij The Orchard-productiestudio en de medewerkers van zijn nieuwe film, I Love You, Daddy. De première van de film werd donderdag geannuleerd. De film komt voorlopig ook niet uit, werd vrijdag bekend.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen