Nieuwe muurschildering in Heerlen trekt aandacht

Print
Nieuwe muurschildering in Heerlen trekt aandacht

Afbeelding: Geertjan Claessens

Heerlen is weer een muurschildering rijker. Judith de Leeuw (alias JDL) maakte een metershoog portret van model Myrthe Bolt op de muur van het House of Colours, een verzamelgebouw voor creatieve ondernemers aan de Huskensweg.

De 22-jarige Amsterdamse kunstenares werd naar aanleiding van haar portfolio benaderd door het House of Colours. Ze koos voor een groot portret van het model, dat Judith raakte vanwege haar ‘stoere en onschuldige’ uitstraling. Myrthe Bolt is verbonden aan het Models Rock Agency, dat ook in het House of Colours gevestigd is.  Ze heeft inmiddels in bladen als Vogue gestaan en in verschillende landen gewerkt.

Lelijke dingen
Judith de Leeuw maakt al sinds haar 15e straatkunst. Ze begon naar eigen zeggen met ‘lelijke dingen’: graffitiletters spuiten. Sinds haar 18e maakt ze portretten in verschillende Europese steden. Dit is haar eerste werk in Limburg.

Tegenwicht
De opdracht is verstrekt door stichting Getting Up, die jonge straatkunstenaars een kans wil geven. De Heerlense straatkunstenaar James Jetlag (Martin Plag) is verbonden aan de stichting. Hij wil tegenwicht bieden aan de organisatie Heerlen Murals, die volgens hem te veel gevestigde kunstenaars naar Heerlen haalt.

De stichting Getting Up begint binnenkort met een ander nieuw project: het beschilderen van het tijdelijke gemeentehuis dat binnenkort opengaat aan de  Putgraaf.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →