Meer dan 160 doden bij aardbeving grens Iran-Irak

Print
Meer dan 160 doden bij aardbeving grens Iran-Irak

Afbeelding: ANP

Door een aardbeving zijn zondag in de westelijke Iraanse provincie Kermanshah aan de grens met Irak zeker 164 doden gevallen. Dat melden de lokale autoriteiten.

Meer dan 1650 gewonden zijn te betreuren. In Irak zijn zes doden gevallen en meer dan vijfhonderd mensen gewond geraakt, meldt het crisiscentrum van de regionale overheid.

Noodtoestand
De beving met een kracht van 7,3 deed zich voor om 19.18 uur Nederlandse tijd. Het epicentrum lag op 32 kilometer van de stad Halabja in Iraaks Koerdistan, net over de grens in Iran. Aan beide zijden van de grens stortten gebouwen in. In de grenssteden in Irak is de noodtoestand uitgeroepen. Er zijn naschokken gemeten met een kracht van 4,5 en 4,7.

Het reddingswerk zal maandagochtend worden opgestart. Onder al het puin zouden zich nog veel mensen bevinden. De verwachting is dat het dodental nog oploopt

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →