Dood dier Kloosterhaar 'vrijwel zeker wolf'

Print
Dood dier Kloosterhaar 'vrijwel zeker wolf'

Afbeelding: iStock

In Overijssel, tussen Kloosterhaar en Bergentheim, is maandagochtend een dier aangereden waarvan "vrijwel zeker" is dat het om een wolf gaat. Dat heeft een woordvoerder van de organisatie Wolven in Nederland gezegd naar aanleiding van een bericht hierover van RTV Oost.

"Er zijn nu mensen ter plekke die het dode dier onderzoeken. In de loop van de dag wordt het naar het Dutch Wildlife Health Centre gebracht, waar zal worden vastgesteld of het een wolf is. Maar zo te zien is dat vrijwel zeker het geval", aldus Leo Linnartz.

Volgens Linnartz loopt het aantal meldingen over wolven in Nederland op. "Dit is de derde melding deze herfst. In september beet een wolf twee schapen dood in Groningen en in oktober is een wolf gesignaleerd op de Veluwe. Deze nieuwe melding past duidelijk in een trend waarbij wolven steeds vaker Nederland bezoeken vanuit de Duitse regio Niedersachsen, waar veel roedels leven."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →