Stichting wil historische put in Venlo adopteren

Print
Stichting wil historische put in Venlo adopteren

Afbeelding: Stichting Ons Fort

De Stichting Ons Fort wil een oude put die op het voormalig kazerneterrein is blootgelegd door archeologen van BAAC adopteren.

Volgens archeologen stamt de put uit dezelfde tijd als de resten van het oude Fort Sint Michiel dat in 1643 gereed kwam. De stichting heeft de gemeente in een brief verzocht de put te consolideren en te laten restaureren.

Appèlplaats
De put dook op tijdens het blootleggen van de resten van de fortresten. De put ligt onder de oude appèlplaats. En die is bestempeld tot rijksmonument. De stichting heeft een eigen infocentrum in een van de voormalige kazernegebouwen. Vandaaruit worden rondleidingen en educatieve projecten gehouden.

De stichting pleit ervoor de appèlplaats met put in de oude luister te herstellen. Het liefst met een bankje, zodat het straks aan aangename verblijfsplek is. Daarom wil de stichting de put en omgeving graag adopteren. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →