Landgraaf op de vingers getikt vanwege publicatie in weekblad

Print
Landgraaf op de vingers getikt vanwege publicatie in weekblad

Afbeelding: Marcel van Hoorn

Landgraaf - De gemeente Landgraaf heeft onzorgvuldig gehandeld met een publicatie in een plaatselijk weekblad. De inhoud is op een aantal punten tendentieus en berust niet op feitelijkheden.

Dat heeft de referendumcommissie uitgesproken. De onafhankelijke commissie ziet toe op een correct verloop op (en de voorbereidingen op) het referendum dat op 22 november in Landgraaf gehouden wordt over de eventuele fusie met Heerlen.

Klacht
PvdA-raadslid Robin Reichrath diende, overigens als privépersoon, in oktober een klacht in over de publicatie van de gemeente in Via Landgraaf. De referendumcommissie is het met Reichrath eens dat met het stuk het beginsel van fair play is geschonden en dat de gemeente niet juist heeft gehandeld.

Annexatie
De commissie constateert dat gebruikte begrippen als ‘annexatie door Heerlen’, ‘illegaal handelen van de minister van Binnenlandse Zaken’ of de stelling dat de rechter zou hebben uitgesproken dat ‘het allemaal niet deugt’ inhoudelijk gezien niet correct zijn.

Onthouden
Het Landgraafse college moet zich onthouden van inhoudelijke opvattingen en zich concentreren op activiteiten die de deelname van burgers aan het referendum verhogen, vindt de commissie.

Overigens zegt de commissie niet, dat Landgraaf de publicatie moet rectificeren.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →