Venlo moet deel parkeerplaats bij truckersrestaurant weer openen

Print
Venlo moet deel parkeerplaats bij truckersrestaurant weer openen

Afbeelding: Lé Giesen

Venlo / Tegelen - De gemeente Venlo heeft ten onrechte de gehele parkeerplaats voor vrachtwagens bij truckersrestaurant De Nieuwe Keulse gesloten. Een groot deel van de parkeerplaats moet daarom weer worden opgesteld, oordeelt de rechter.

Daarmee is een groot deel van de parkeerplaats in ieder geval tijdens werkdagen weer toegankelijk. De uitbaters van het restaurant hadden een kort geding aangespannen om de sluiting ongedaan te maken.

Geen noodzaak
Volgens de gemeente was directe sluiting van de plek noodzakelijk omdat onder andere veiligheidsrisico’s waren ontstaan vanwege instortingsgevaar van rioolputten. Tijdens de zitting verklaarde een medewerker van de gemeente Venlo echter dat niet alle rioolputten in slechte staat verkeren. Voor de rechter is er daardoor geen noodzaak de hele parkeerplek af te sluiten. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →