Limburgse Lego-dief verdwijnt achter de tralies in België

Print
Limburgse Lego-dief verdwijnt achter de tralies in België

Afbeelding: iStock

Een 32-jarige man uit Maastricht is door de rechtbank in Belgisch-Limburg veroordeeld tot een forse celstraf vanwege meerdere winkeldiefstallen.

Opmerkelijk: de man had het telkens voorzien op dozen met Lego-speelgoed. 

Bij de uitgang
De Maastrichtenaar sloeg vorig jaar toe bij speelgoedwinkels in onder andere Bilzen, Genk en Hasselt. Telkens ging hij op dezelfde wijze te werk. De man zette de dozen met speelgoed bij de uitgang, zodat hij ze snel mee kon graaien op zijn weg naar buiten. Voor de rechtbank in Tongeren verklaarde hij telkens Lego te stelen omdat een vriend van hem dat makkelijk door kon verkopen. 

Camerabeelden
Aan de hand van camerabeelden en getuigenverklaringen kon de man uit Maastricht gelinkt worden aan negen diefstallen. Voor die feiten krijgt hij een celstraf van 24 maanden en moet hij een geldboete van 1600 euro betalen. Zijn afnemer, die de Lego doorverkocht, krijgt een celstraf van 18 maanden en eveneens een geldboete van 1600 euro. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →