Lokaal Peel en Maas schuift nieuwe wethouder naar voren

Print
Lokaal Peel en Maas schuift nieuwe wethouder naar voren

Afbeelding: iStock

Lokaal Peel en Maas vraagt de gemeenteraad van Peel en Maas dinsdagavond om Fred van Gulik te benoemen tot wethouder. De partij verwacht voldoende steun voor de kandidaat.

Eerder liet voorzitter Jos van Hal weten dat de kandidatuur wordt ingetrokken als de partij het gevoel heeft dat een meerderheid van de gemeenteraad tegen is. Van Gulik zei zelf ook dat hij 'geen kamikazepiloot' is; hij heeft geen trek in een kansloze kandidatuur.

Bedenkingen
Op basis van de voorlopige reacties van de partijen heeft Lokaal Peel en Maas besloten de voordracht door te zetten. Tegenover De Limburger liet alleen AndersNU (2 van de 27 zetels) weten tegen te stemmen. VVD en CDA hebben bedenkingen. "De benoeming van de wethouder staat op de agenda. Het woord is aan de gemeenteraad", zegt Van Hal. Van Gulik volgt wethouder Arno Janssen van Wonen op, die op 2 september plotseling overleed.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →