‘Nekum Brut’ is de beste mousserende wijn van Limburg

Print
‘Nekum Brut’ is de beste mousserende wijn van Limburg

Afbeelding: iStock

Epen - De ‘Nekum Brut’ van Hoeve Nekum in Maastricht is uitgeroepen tot beste mousserende wijn van de beide Limburgen. Dat maakte oud voorzitter van het Limburgse wijngilde Ruud Verstegen namens de jury gisteren bekend in de Gerardushoeve in Epen.

De ‘Pinot Brut’ van Wijngoed Thorn werd tweede. De ‘Zwarte Parel’ van het Belgisch Limburgse wijnkasteel Genoels-Elderen veroverde de derde plaats.

Aan de verkiezing van beste mousserende wijn van de beide Limburgen namen 24 wijnen deel, die volgens de ‘méthode traditionelle’ zijn gemaakt: 15 uit Nederlands-Limburg, 9 uit Belgisch-Limburg: 3 rosé, 19 witte en 2 secco bubbelaars.

Scholing
Het aantal mousserende Limburgse wijnen heeft de laatste jaren een hoge vlucht genomen, geeft Ruud Verstegen. "Dat komt doordat Limburgse wijnboeren veel werk hebben gemaakt van scholing. Ze zijn nu ook in staat om goede mousserende wijnen volgens de méthode traditionelle te maken. Daarbij willen ze tevens inspelen op de toenemende vraag bij de consumenten naar mousserende wijnen. Die worden gemaakt volgens dezelfde methode ( méthode traditionelle)- als de champagnes maar mogen niet champagne worden genoemd. Ze geven echter wel hetzelfde frisse mondgevoel maar zijn niet zo duur als de ‘echte champagnes."

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen