Wil je graag betaald bier drinken? Grijp dan nu je kans!

Print
Wil je graag betaald bier drinken? Grijp dan nu je kans!

Afbeelding: ANP

De oproep: 'Bier proeven voor geld. Je wordt thuis gebracht!' klinkt klaarblijkelijk veel mensen als muziek in de oren. Een vacature van Heineken voor een professioneel bierproever op de website van de nationale vacaturebank trekt al dagen enorm veel bekijks.

De advertentie is er dan ook niet eentje die je regelmatig tegenkomt. Het is volgens het uitzendbureau 'een interessante baan waarvoor weinig eisen worden gesteld'.  Een simpel klusje is het niet: aan het bierproeven zit een serieuze opleiding vast. Toekomstige proevers worden bij toelating eerst drie keer per week anderhalf uur lang bijgespijkerd over het bierdrinkvak. En dat ongeveer 12 weken lang. Daarna treed je toe tot het panel en word je twee keer per week gedurende 1,5 uur verwacht op de brouwerij.

Alcohol drinken is géén verplichting, want bij het proeven dient het bier uitgespuugd te worden. Om het zekere voor het onzekere te nemen word je door Heineken met de taxi opgehaald en thuisgebracht. 

Wat het bier proeven precies in het laatje brengt, is onbekend. In de advertentie wordt gesproken over 'een ruime vergoeding'.

Eisen
Heineken en nationale vacaturebank stellen wel wat eisen aan de aanmeldingen. Zo moet je 18 jaar of ouder zijn, en wonen binnen een straal van 25 kilometer van de brouwerij in het Zuid-Hollandse Zoeterwoude Rijndijk. Dus mocht je verhuisplannen hebben... 

Een enorme liefhebber van bier hoef je overigens niet te zijn. Iedereen is welkom, zolang je maar over een goed geur- en smaakvermogen beschikt. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →