Van Cranenbroek na uitbreiding dubbel zo groot

Print
Van Cranenbroek na uitbreiding dubbel zo groot

Afbeelding: Marcel van Hoorn

Het bedrijf Van Cranenbroek in Landgraaf breidt fors uit. Tegenover de bestaande vestiging komt een nieuw winkelpand met magazijn en een parkeerplaats.

Van Cranenbroek, gespecialiseerd in tuinonderhoud, is sinds 2010 gevestigd op bedrijventerrein Strijthagen. De oppervlakte van het huidige gebouw is 15.000 vierkante meter, waarvan 10.000 vierkante meter winkelruimte en de rest magazijn. Door het groeiend aantal klanten komt het bedrijf ruimte tekort.

Van Cranenbroek gaat daarom uitbreiden op een perceel tegenover de huidige vestiging. Daar moeten een bedrijfsgebouw met magazijn en een forse parkeerplaats komen. Totaal 25.000 vierkante meter

Verdubbeld
De huidige vestiging wordt omgebouwd tot (afhaal)magazijn; de parkeerplaats daar blijft. Ten opzichte van de oude situatie wordt het vloeroppervlak van het ‘nieuwe’ Van Cranenbroek ruim verdubbeld.

De verandering betekent wel dat er verkeerstechnisch iets moet gaan veranderen. Er wordt onder meer een rotonde bij het bedrijf aangelegd. De kosten daarvan komen grotendeels voor rekening van het bedrijf.

Bestemmingsplan
Om de uitbreiding van Van Cranenbroek (vier vestigingen in Nederland en een in België) mogelijk te maken, moet het bestemmingsplan aangepast worden. Daar vergadert de gemeenteraad komende donderdag over.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →