Robbie van L. hoeft niet terug de cel in

Print
 Robbie van L. hoeft niet terug de cel in

Robbie van L. op archiefbeeld. Afbeelding: Archief

De verdachten die zich maandag voor de rechter moesten verantwoorden in de megazaak Robbie van L. mogen de uitspraak in vrijheid afwachten. Dat bepaalde de rechtbank in Roermond.

Het Openbaar Ministerie wilde Robbie van L., één van de hoofdverdachten in het proces, en enkele medeverdachten weer terug in hechtenis nemen. Dat stuitte op weerstand bij de advocaten. Uiteindelijk besloot de rechtbank dat de verdachten tenminste tot de uitspraak op 29 maart op vrije voeten mogen blijven, op voorwaarde dat ze zich melden als ze worden opgeroepen.

Lees ook: Rechtbank start drugszaak tegen ‘opa’ Robbie van L.

Wolf/Beretta
De zaak Wolf/Beretta draait om grootschalige drugssmokkel van Midden-Amerika, China en Pakistan via de Antwerpse haven naar Nederland. Justitie brengt in totaal 21 verdachten in drie groepen voor de rechter. Voor de eerste groep zijn tussen 13 november en 6 december veertien zittingsdagen uitgetrokken. Het tweede deel start in januari. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →