Nog geen Piet te zien in eerste Sinterklaasjournaal

Print
Nog geen Piet te zien in eerste Sinterklaasjournaal

Dieuwertje Blok kreeg geen verbinding met Pakjesboot 12 Afbeelding: NTR

In de eerste aflevering van de zestiende editie van het Sinterklaasjournaal is nog geen Piet opgedoken. Presentatrice Dieuwertje Blok kreeg geen verbinding met Pakjesboot 12 door een woeste zee en uitte haar bezorgdheid aan weerman Jan Boerenfluitjes. De suggestie werd gewekt dat Sinterklaas een ongeluk op zee heeft gehad. Zijn boek werd in Dokkum in het water gevonden.

Volgens Boerenfluitjes valt het allemaal wel mee. "Hier in Wiedeweerga zouden ze zeggen: Soms vreest men de rampspoed, maar dan blijkt veel later dat de storm slechts gewoed heeft in een glas water''. Ondanks zijn poging Dieuwertje te kalmeren, bleef ze bij haar standpunt. "Dit is echt geen storm in een glas water hoor. Meneer Boerenfluitjes, we houden ermee op. Hier hebben we niets aan. Het blijft stormen op zee en de stoomboot is nergens te bekennen."

Het is de bedoeling dat de Pakjesboot over vijf nachtjes aanmeert in het Friese Dokkum.

'Bont gezelschap'
De NTR maakte onlangs bekend dat Sinterklaas dit jaar naar Nederland komt met een 'bont gezelschap aan helpers'. Onder anderen John Jones, Jeroen Spitzenberger, Frederik Brom, Joep Onderdelinden, Harry Piekema, Mimoun Ouled Radi en Abbey Hoes spelen hierin een rol. Wat de rol van de acteurs precies is en hoe ze eruitzien, kon de omroep nog niet zeggen. De NTR kondigde eerder aan dat de gekleurde pieten van vorig jaar niet terugkeren.

Verslaggever
Jeroen Kramer gaat wederom als verslaggever het land in, net als Charlie Chan Dagelet, die voor het eerst is te zien in het Sinterklaasjournaal. Maandagavond hing ze in het Pietenhuis een eerste tekening van een meisje voor de Sint op aan een lijntje.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →