Apache vliegt tegen hoogspanningslijn: duizenden huishoudens zonder stroom

Print
Apache vliegt tegen hoogspanningslijn: duizenden huishoudens zonder stroom

De Apache die in Zoelmond tegen een hoogspanningskabel vloog. Afbeelding: Fernando Bot/Persbureau Heitink

Een Apache is maandagavond in Zoelmond tegen een hoogspanningslijn gevlogen. Duizenden huizen rond Culemborg zit daardoor zonder stroom. Dat meldt netbeheerder Liander. Het gaat om de postcodegebieden 4100 tot en met 4200.

Defensie oefent deze hele week in het gebied met Apache helikopters. Bij de oefening Decisive Thunder trainen gevechtshelikopters van het Defensie Helikopter Commando samen met het Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando in het laagvliegen, ook bij duisternis. 

Uren
Liander meldt dat de stroomstoring rond 21.00 uur verholpen moeten zijn. Volgens de burgemeester van Geldermalsen, Miranda de Vries 'kan de storing nog wel enige uren duren'.

Ook in plaatsen als Tiel, Culemborg en Beusichem doet de stroom het momenteel niet. 

Theater De Franse School in het centrum van Culemborg nodigt mensen uit die toch even behoefte hebben aan een leeslampje, langs te komen. "Hier brandt de noodverlichting."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →