Max Verstappen: 'Rustig aan doen? Dan maak ik fouten'

Print
Max Verstappen: 'Rustig aan doen? Dan maak ik fouten'

Afbeelding: AFP

Max Verstappen ging maandagavond in het tv-programma Peptalk nog eens in op zijn gewonnen race bij de Grand Prix van Mexico. Toen kreeg hij via de radio van de Red Bull Racing-teamleiding te horen dat hij rustiger aan moest doen, geen risico’s moest nemen.

"Maar de auto voelde super aan, ik was in een flow. Dan kun je niet rustig aan doen, dan maak je fouten. Ik moest er wel om lachen."

Codetaal
De aanwijzingen waren te horen op de boordradio. "I'm really sorry", antwoordde Verstappen over de 'te snelle ronde'. Af en toe gebruiken ze in het Formule 1-circuit wel eens codetaal, zei Verstappen tegen Ziggo. "Soms willen we andere teams niet wijzer maken. Dan zeggen we heel normale dingen, terwijl het codetaal is."

Lees verder onder de foto

Vul hier een omschrijving van de foto in.

foto AFP

Verstappen, die vorige maand ook de GP van Maleisië won, is inmiddels een grote meneer in het F1-circus. Zo zat hij bij een autoshow in Las Vegas in de auto met komiek Jay Leno. De 20-jarige Limburger blijft rustig onder alle faam. "Jay Leno is toch ook normale vent? Goed, hij heeft veel bereikt en heeft een mooie autocollectie, maar ik kijk tegen niemand op."