All you can eat in voetbalstadion: de plannen liggen klaar

Print
All you can eat in voetbalstadion: de plannen liggen klaar

Afbeelding: iStock

Sittard - De financiering is rond, de aannemer staat klaar. Het familiebedrijf achter Kodoo Sushi in Valkenburg wil in het Fortuna Stadion een wereldrestaurant beginnen.

Er wordt al anderhalf jaar gesproken over het plan, zegt Anda hen van Kodoo. Het enige dat ontbreekt is groen licht van de gemeente Sittard-Geleen. "Eerst zou het college er op 6 november over beslissen. Maar dat is tot 21 november uitgesteld, hebben we gehoord.”

Pijnpunt
Pijnpunt zou opnieuw de vraag zijn of zo’n restaurant niet te veel publiek uit het centrum van Sittard en Geleen wegtrekt. Die steeds terugkerende vraag stagneert nu al achttien jaar de afbouw van het stadion.

Keuken
Wereldrestaurant Kodoo zou op de eerste verdieping in het stadion moeten komen, boven de huidige Aldi en onder het City Resort Hotel Sittard (voorheen Fitland Hotel). Als het aan Chen ligt, biedt het all-you-can-eat restaurant straks ruimte aan 750 gasten en wordt dat inclusief magazijn en keuken 2800 vierkante meter groot. "Er moet een grote open keuken komen, met veel live cooking”, zegt Shen.

Scherp
In de omgevingsvergunning voor het stadionsgebied is alleen geen rekening gehouden met een dergelijk omvangrijk restaurant. Volgens Chen is vooral voldoende magazijnruimte bepalend voor de manier waarop ingekocht kan worden, wat van belang is voor de prijsstelling van het all-you-can-eat concept, die immers scherp moet zijn. Een investeringsbedrag voor de inrichting van het wereldrestaurant wil Chen niet noemen, "maar het gaat om meer dan een miljoen euro."

Vragen
Chen zegt veel vragen van de gemeente gehad te hebben over het effect van zo’n restaurant in het stadion op de centra. Chen denkt dat zijn concept een heel ander soort publiek trekt dan kleinschalige restaurants in de centra.

Maar B en W hebben afgelopen zomer ingezet op de mogelijke komst van fast casual restaurants als Vapiano of Happy Italy in grote leegstaande winkelruimtes zoals de voormalige V&D en Ligne in Sittard. Dat wordt bepaald in de Horecavisie 2017-2021, die 14 december in de gemeenteraad wordt besproken.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen