Corendon pompt dik tien miljoen in Maastricht Aachen Airport

Print
Corendon pompt dik tien miljoen in Maastricht Aachen Airport

Afbeelding: iStock

Maastricht-Airport - Luchtvaartmaatschappij Corendon gaat ruim tien miljoen euro investeren in Maastricht Aachen Airport.

Dat maakte oprichter Atilay Uslu dinsdag bekend op een persconferentie. Van de tien miljoen euro is ongeveer vier miljoen bedoeld voor marketingdoeleinden. Dat Corendon het aantal vluchten zou uitbreiden was al duidelijk, onduidelijk was nog hoeveel geld er met dat besluit gemoeid is. 

Twaalf bestemmingen
De luchtvaartmaatschappij vliegt vanaf Beek op dit moment al naar drie bestemmingen, maar dat aantal wordt flink opgeschroefd. Vanaf volgend jaar doet het bedrijf twaalf vakantiebestemmingen aan: Kreta, Rhodos, Kos, Corfu, Zakynthos, Antalya, Ibiza, Tunesië, Costa de la Luz, de Algarve en twee luchthavens op Sicilië. De vluchten zullen meestal vroeg vertrekken en laat aankomen, zodat toeristen zo lang mogelijk van hun vakantie kunnen genieten. Om dat mogelijk te maken stationeert Corendon één vliegtuig vast in Beek. Het gaat om een Boeing 737-800 met plek voor 189 passagiers. 

Euregio
Corendon hoopt vanaf Maastricht Aachen Airport niet alleen de Nederlandse markt te kunnen bedienen, maar mikt ook op vakantiegangers uit de euregio. De firma denkt ongeveer 60 procent Nederlanders, 35 procent Belgen en 5 procent Duitsers te gaan vervoeren. In totaal zouden ongeveer 140.000 passagiers vanaf het vliegveld moeten vertrekken en er moeten aankomen.

Welkome investering
De uitbreiding van Corendon is een welkome investering voor Maastricht Aachen Airport, dat al jaren een kwakkelend bestaan leidt. Volgens het vliegveld heeft prijsvechter Ryanair al toegezegd volgend jaar ook drie bestemmingen vanaf Beek aan te doen. Met maatschappijen Wizzair en Germania wordt nog onderhandeld. 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen