Colombiaanse piloot opgepakt voor verijdelde helikopterkaping

Print
Colombiaanse piloot opgepakt voor verijdelde helikopterkaping

De overblijfselen van de wilde achtervolging op 11 oktober die eindigde in Oud-Roosteren. Aan de rand van het dorp werd een verdachte door de politie doodgeschoten. Afbeelding: ANP

Een 54-jarige Colombiaanse helikopterpiloot is opgepakt in Parijs. Hij zou betrokken zijn bij de verijdelde helikopterkaping waarbij Benaouf A. bevrijd moest worden uit de gevangenis in Roermond.

De Franse autoriteiten hebben de Colombiaan uitgeleverd aan Nederland.

Piloot
Volgens het OM was het de bedoeling dat de man de helikopter zou gaan besturen waarmee de 33-jarige Benaouf A. uit de gevangenis in Roermond zou worden bevrijd. De politie wist de spectaculaire ontsnappingspoging vorige maand te verijdelen. Bij de politieactie kwam een 30-jarige Fransman om het leven. De man werd doodgeschoten na een achervolging in Oud-Roosteren. De Rijksrecherche heeft het schietincident in onderzoek.

Verdachten
Eerder hield de politie in het onderzoek naar de verijdelde bevrijdingsactie vijf personen uit Amsterdam aan. Twee van hen zijn 19 jaar oud, de andere drie zijn 21, 24 en 26 jaar. De beperkende maatregelen die alle verdachten kregen opgelegd, zijn dinsdag door het OM opgeheven.

De politie is nog op zoek naar een aantal personen dat betrokken zou zijn bij de bevrijdingspoging.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →