Aantal pinautomaten in Nederland fors teruggeschroefd

Print
Aantal pinautomaten in Nederland fors teruggeschroefd

Afbeelding: iStock

Circa een kwart van de geldautomaten verdwijnt.

Maar waar nodig worden juist pinautomaten bijgeplaatst, bijvoorbeeld in dunbevolkte gebieden of juist heel drukke plekken. Merkautomaten van bepaalde banken worden op den duur ingewisseld voor algemene automaten die voor iedere bankpas hetzelfde werkt.

Overeenkomst
ABN AMRO, ING, Rabobank en Geldservice Nederland tekenden een overeenkomst om samen het netwerk drastisch op de schop te gooien. Enerzijds heeft dit te maken met de kosten, aangezien steeds minder mensen geld uit de muur trekken. Verder worden ook uit veiligheidsoverwegingen geldautomaten verplaatst of gesloten. Bijvoorbeeld als deze onder appartementen zijn ingemetseld in een muur. Een eventuele plofkraak zou voor omwonenden veel risico's met zich meebrengen.

Waar de automaten gaan verdwijnen is nog niet duidelijk. Dat wordt de komende tijd in kaart gebracht.

2020
In het derde kwartaal van volgend jaar wordt begonnen met de aanpassingen van het netwerk. De verwachting is dat het project eind 2020 wordt afgerond. Andere banken kunnen zich bij het initiatief aansluiten. Daarover worden ook gesprekken gevoerd.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →