Parkeergarage Sittard gestut: betonvloer mogelijk onveilig

Print

Afbeelding: De Limburger/Ermindo Armino

Geleen - Onder de bibliotheek en de onderliggende parkeergarage in het Ligne-complex in Sittard worden op advies van een ingenieursbedrijf tijdelijk twee stutten geplaatst. Hiertoe werd besloten in afwachting van een onderzoek naar de veiligheid van de vloerconstructie.

De gemeente Sittard-Geleen heeft in totaal negen gebouwen aangewezen die mogelijk een onveilige vloerconstructie hebben. Bij drie van die panden is inmiddels vastgesteld dat er geen aanleiding is voor maatregelen. Bij vijf panden loopt het onderzoek nog, laat de gemeente weten.

Ondersteuning
Het ingeschakelde ingenieursbureau IMd adviseert in het geval van de bibliotheek in Ligne om, in afwachting van het verdere onderzoek, tijdelijke ondersteuning aan te brengen. Woensdagochtend worden voor openingstijd zogenaamde stempels aangebracht om vloerdelen extra te ondersteunen in de bibliotheek en de garage. Dat is volgens de gemeente conform met het stappenplan dat het ministerie vorige maand opstelde na het deels instorten van een parkeergarage bij Eindhoven Airport.

Lees ook: Kunnen we nog wel veilig winkelen en parkeren?

Gewoon open
De bibliotheek en de rest van het Ligne-complex blijven gewoon open. Nader onderzoek moet duidelijk maken of er permanente maatregelen nodig zijn.

Eindhoven
Eerder deze maand werd duidelijk dat zeker vijfentwintig objecten in Limburg worden doorgelicht op hun veiligheid. In de gebouwen is eenzelfde betonconstructie toegepast als bij de dit voorjaar ingestorte parkeergarage bij de luchthaven van Eindhoven.

Lees ook: Risicobeton gebruikt in zeker vijfentwintig Limburgse gebouwen

In Sittard-Geleen liggen behalve het Ligne-complex ook de Zuyderlandgarage, brandweerkazerne, en scholengemeenschap Trevianum onder de loep.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →