Verdachte schietpartij Blerick opgepakt in Rotterdam

Print
Verdachte schietpartij Blerick opgepakt in Rotterdam

Afbeelding: ANP/Robin van Lonkhuijsen

Tegelen - Een van de gezochte verdachten van de schietpartij in Blerick waarbij begin deze maand de 22-jarige Ömer Köksal om het leven kwam is opgepakt in Rotterdam.

Het gaat om een 22-jarige man, meldt de politie. Naar de tweede verdachte wordt nog gezocht. Zijn identiteit is bij de politie bekend.

Ömer Köksal (22) werd op klaarlichte dag doodgeschoten. Drie kogels maakten een einde aan zijn leven. Zijn dood veroorzaakte veel beroering in Blerick. Zo waren er rellen met de politie, organiseerden bewoners een protestmars en sprak zelfs premier Rutte zich over de zaak uit.

Lees ook: Familie doodgeschoten Ömer: 'Onze lieve zoon raakte verwikkeld in ruzie van anderen'

Getuigen
De politie is nog steeds op zoek naar getuigen die zich nog niet hebben gemeld. Ook mensen die informatie hebben over de tweede verdachte kunnen zich melden bij de politie. "Alle tips en informatie die ons kan leiden naar de verblijfplaats is welkom."

Lees ook: Vrienden doodgeschoten Ömer Köksal houden klopjacht op daders

Een man die direct na de schietpartij werd opgepakt, bleek er later niets mee te maken hebben. Hij zit nog wel vast wegens betrokkenheid bij een overval. Een vierde verdachte is begin november vrijgelaten omdat hij "niet direct betrokken was bij het schietincident en niet een van de gezochte schutters is", zo verklaarde de politie.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →