Benoeming wethouder Peel en Maas afgeblazen

Print
Benoeming wethouder Peel en Maas afgeblazen

Afbeelding: Lé Giesen

Panningen - De benoeming van Fred van Gulik tot wethouder van Peel en Maas is dinsdag op het laatste moment afgeblazen. Het was onduidelijk of er voldoende steun voor de kandidaat was.

Volgens voorzitter Jos van Hal van Lokaal Peel en Maas gaven de partijen AndersNU en CDA te kennen dat ze tegen de benoeming zouden stemmen. De VVD zou hebben laten weten dat die twijfels heeft. De partij gaf vooraf geen stemverklaring omdat elk raadslid zijn eigen afweging moet maken. De drie partijen samen hebben 15 van de 27 zetels. Om de pijnlijke situatie te voorkomen dat de benoeming niet doorgaat, besloot de raadsfractie van Peel en Maas de voordracht terug te trekken.

Teleurgesteld
Voorzitter Van Hal geeft te kennen teleurgesteld te zijn in coalitiepartner VVD. Hij respecteert de eigen beslissingsbevoegdheid van de partij, maar had van een coalitiepartner wel steun verwacht. Van Gulik vermoedt dat politieke overwegingen ten grondslag hebben gelegen aan het besluit om niet in te stemmen met zijn kandidatuur. Hij weet echter niet welke.

De partijen lieten eerder weten dat ze het nut betwijfelden van het benoemen van een nieuwe wethouder vlak voor de verkiezingen in maart volgend jaar. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →