Bizar: vandalen stoppen spelden in etenswaar supermarkt

Print
Bizar: vandalen stoppen spelden in etenswaar supermarkt

De Vomar aan de Czaar Peterstraat in Zaandam. Afbeelding: Google

Vandalen hebben in een filiaal van supermarkt Vomar in Zaandam in verschillende etenswaren spelden gestopt, waarschuwen het bedrijf en de NVWA dinsdag. Consumenten wordt opgeroepen de betreffende producten niet te eten en terug te brengen naar de winkel.

Het gaat om dertien producten, waaronder verpakte witlof, mini-komkommers, magere runderlappen, scharrelkipschnitzel, Dr. Oetker Mix voor cupcakes, Fruitella Zomerfruit en een pakket groentesoep. De complete lijst met bijbehorende barcodes is te zien op de website van de supermarkt.

Arrestaties
De politie heeft maandagavond 17-jarige jongen, een 16-jarig meisje en een 30-jarige vrouw in de zaak. Het 16-jarige meisje uit Zaandam zit nog vast, de anderen zijn vrij maar worden nog wel verdacht.

De NVWA en Vomar waarschuwden dinsdag voor de spelden. Consumenten worden opgeroepen de betreffende producten niet te eten en terug te brengen naar de winkel.

Aangifte
De producten zijn inmiddels uit de schappen gehaald. "We hebben direct aangifte gedaan bij de politie en zij zijn in overleg met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit een onderzoek gestart", aldus Vomar. Het gaat om het filiaal Rozenhof aan de Czaar Peterstraat in Zaandam. 

Volgens Vomar is het filiaal aan de hand van de camerabeelden volledig gecontroleerd. "Het blijkt om vandalisme te gaan en wij hebben de getroffen producten verwijderd."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →