Nieuwe Venlose garage op plek Arsenaal moet in 2022 open

Print
Nieuwe Venlose garage op plek Arsenaal moet in 2022 open

Op de plek van de gesloopte parkeergarage komt een nieuwe garage. Afbeelding: Mara van den Oetelaar

Tegelen - Op de plek van de gesloopte parkeergarage Arsenaal moet in 2022 weer een nieuwe garage staan. Het gaat dan om een bovengrondse parkeergarage met tussen de 300 en 400 parkeerplaatsen.

De gemeenteraad besloot begin dit jaar om de slecht onderhouden parkeergarage Arsenaal samen met de naastgelegen muziekschool te slopen. Daarbij werd tevens vastgesteld dat een nieuw plan voor het gebied in ieder geval moest voorzien in de bouw van een parkeergarage. De gemeente Venlo laat de uitwerking van het plan over aan de markt.

Haast
Net als bij garage Arsenaal zal de in- en uitrit van de nieuwe parkeergarage in de Nassaustraat moeten komen evenals ruimte voor tussen de 100 en 200 abonnementshouders. Haast is geboden, in 2022 moet in ieder geval de parkeergarage er staan omdat dan de houdbaarheidsdatum van de Roermondsepoort is verstreken.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →